Print & Play, de kunst van LEGO letterpress

Book cover
Beschrijving

Beeldend kunstenaars Martijn van der Blom en Roy Scholten presenteren een overzicht van tien jaar LEGO letterpress

Sinds 2013 verwerken Martijn van der Blom en Roy Scholten LEGO zetsels in hun prentkunst. In oktober 2023 verschijnt een bijzondere publicatie waarin zij de resultaten van tien jaar drukken en spelen presenteren.

Eigen werken en projecten, van gestileerde dino's en vogels tot abstracte maskers, landschappen en typografie, laten zien wat er mogelijk is met het drukken met LEGO stenen. Een introductie op de technische aspecten en karakteristieken zet LEGO letterpress in de context van de geschiedenis van letterzetten en boekdruk.

Martijn en Roy tonen elk meer dan vijftig werken in dit uniek gebonden flatbook. Prachtig vormgegeven door Jannie de Groot, die ook de fotografie verzorgde. Een bijzondere uitgave voor liefhebbers van prentkunst, grafische vormgeving en spelen met LEGO.

Bestel het boek hier

 

Auteurs: Martijn van der Blom, Roy Scholten. Redacteur: Eline Levering. Vormgever & fotograaf: Jannie de Groot. Vertalers: Nanda Behari, Roy Scholten. Drukker: Ten Herkel. Boekbinder J. Voetelink & Zoon. Uitgever: tacit.studio. Eerste druk 2023. Oplage 250.
ISBN/EAN: 978-90-9037540-3

spread
spread
Spread
spread
spread
Techniek
Digital print
LEGO letterpress
Breedte
168 mm
Hoogte
240 mm
Jaar
Oplage
250